Nedelja ponosa 2014

Kao deo programa Nedelje ponosa 2014, u okviru Razgovora sa zajednicom, predstavnice UG „Egal”, Vesna Zorić i Rajka Popović govorile su o položaju trans* zajednice u Srbiji, stanju trans* prava, transfobiji u društvu, ali i o transfobiji u okviru same LGBT zajednice.

BeFem festival feminističke kulture i akcije

U okviru prošlogodišnjeg BeFem festivala feminističke kulture i akcije, članice UG „Egal“, Vesna Zorić i Rajka Popović su, zajedno sa predstavnicima/ama švedske organizacije RFSL Ungom, Hanom Hanes Hard (Hanna Hannes Hård) i Karlom Okerludom (Carl Åkerlund) govorile su na tribini Osnaživanje trans* omladine: trans* inkluzivno seksualno obrazovanje, vršnjačka podrška imejlom i za uobičajene probleme u bliskim odnosima.

Opširnije: BeFem festival feminističke kulture i akcije

Tribina Transfobija u srpskom društvu - Trans* egzistencija, trans* diskriminacija i trans* prava

20.11.2014.

Povodom 20. novembra, Međunarodnog dana sećanja na žrtve transfobije, u Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr. Milan Jovanović Batut“ u Beogradu, u organizaciji udruženja građana „Egal“ i organizacije Gayten-LGBT održana je tribina Transfobija u srpskom društvu - Trans* egzistencija, trans* diskriminacija i trans* prava.

Opširnije: Tribina Transfobija u srpskom društvu - Trans* egzistencija, trans* diskriminacija i trans* prava