ORGANIZACIONI ODBOR SKUPA PONOS TRANS* OSOBA SASTAO SE SA MINISTARKOM JOKSIMOVIĆ

Članovi i članice Organizacionog odbora skupa Ponos trans* osoba razgovarali su juče, 8. septembra 2015. godine u Vladi Republike Srbije sa ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović.

Na sastanku je bilo reči o realnim izazovima sa kojima se pripadnici i pripadnice trans* zajednice svakodnevno susreću, kao i o pravnom vakuumu u kome se nalaze, a koji predstavlja jednu od osnovnih prepreka za zahtevanje i ostvarivanje Ustavom zagarantovanih prava.

Opširnije: ORGANIZACIONI ODBOR SKUPA PONOS TRANS* OSOBA SASTAO SE SA MINISTARKOM JOKSIMOVIĆ

ORGANIZACIONI ODBOR PONOSA TRANS* OSOBA ODRŽAO SASTANAK SA DELEGACIJOM EVROPSKE UNIJE U SRBIJI

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

ORGANIZACIONI ODBOR PONOSA TRANS* OSOBA ODRŽAO SASTANAK SA DELEGACIJOM EVROPSKE UNIJE U SRBIJI

 

Članovi i članice Organizacionog odbora skupa Ponos trans* osoba održali su juče, 20. avgusta 2015. godine sastanak sa predstavnicima i predstavnicama Delegacije Evropske unije u Srbiji. Teme sastanka bile su skup „Ponos trans* osoba“, zakazan za 20. Septembar, i položaj i stanje ljudskih prava trans* osoba u Srbiji.

Opširnije: ORGANIZACIONI ODBOR PONOSA TRANS* OSOBA ODRŽAO SASTANAK SA DELEGACIJOM EVROPSKE UNIJE U SRBIJI

Održan sastanak sa MUP-om

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

ORGANIZACIONI ODBOR PONOSA TRANS* OSOBA ODRŽAO SASTANAK SA POLICIJOM

 

Članovi i članice Organizacionog odbora Ponosa trans* osoba sastali su se juče, 17. avgusta 2015. godine sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova povodom skupa „Ponos trans* osoba“ koji je zakazan za 20. septembar.

Opširnije: Održan sastanak sa MUP-om

Ponos Trans* Osoba - Najava

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Ponos trans* osoba 20. septembra 2015. godine

Niko nije slobodan dok svi nismo slobodni.

Udruženje građana "Egal" i Gej lezbejski info centar (GLIC) organizuju Ponos trans* osoba, stajaći skup koji će biti održan 20. septembra 2015. godine u Pionirskom parku u Beogradu, sa početkom u 11 časova.

Ovim skupom želimo da ukažemo na alarmantno loš položaj trans* zajednice u Srbiji i konkretne probleme s kojima se trans* osobe svakodnevno suočavaju, kao i da iskažemo svoje neslaganje i nezadovoljstvo dosadašnjim radom Parade ponosa u Beogradu.

Opširnije: Ponos Trans* Osoba - Najava