Održan sastanak sa MUP-om

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

ORGANIZACIONI ODBOR PONOSA TRANS* OSOBA ODRŽAO SASTANAK SA POLICIJOM

 

Članovi i članice Organizacionog odbora Ponosa trans* osoba sastali su se juče, 17. avgusta 2015. godine sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova povodom skupa „Ponos trans* osoba“ koji je zakazan za 20. septembar.

 

Na sastanku je bilo reči o procedurama i logistici neophodnim za održavanje skupa. Istaknuto je da je odlično što su pripreme počele na vreme, kako bi mogli da se uzmu u obzir svi potrebni aspekti i kako bi se napravio detaljan plan. Svi koraci su preduzeti u cilju da skup prođe u najboljem redu.

Razgovaralo se, takođe, o bezbednosnoj proceni. Policija je prošle godine dokazala da je u mogućnosti da obezbedi događaj ovakvog tipa. Naglašeno je da ukoliko se obave sve potrebne pripreme ne bi trebalo da bude nikakvih problema za održavanje skupa Ponos trans* osoba. Smatramo da nema mesta strahu za bezbednost, jer će sam skup biti svakako bezbedniji za sve učesnike i učesnice nego što je to prosečan dan jedne trans* osobe.

Podsećamo da će se skup Ponos trans* osoba održati 20. septembra 2015. godine u Pionirskom parku u Beogradu sa početkom u 11 časova i pozivamo sve građane i građanke da svojim prisustvom pruže podršku.

Niko nije slobodan dok svi nismo slobodni.

 

 

Organizacioni odbor Ponosa trans* osoba

Kontakt osoba: Helena Vuković, 069/1625985

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.